السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة
النهاردة جيبالكم شوية اكلات جامدة موووووووت
1- الحاوواشى
المقادير
كيلو دقيق -كوب زيت -2بطاطس مسلوقة ومهروسة جيدااا -خميرة بيرة -ماء دافى للعجن حسب احتياج العجين -ملح وفلفل اسود وبهارات
الحشو
كيلو لحمة مفروم -نصف كيلو بصل مبشور -فلفل اخضر مقطع حلقات طماطم حسب الرغبة وممكن لا
اولا-نحضر اناء عميق نضع فية الدقيق والملح ثم نضح البطاطس المسلوقة يجب ان تكون مهروسة جيدا وان تكون البطاطس صغيرة جداا ثم نقوم بالخلط ثم نضع الزيت ثم الخميرة الم>ابة فى ماء دافى ثم نضع الماء تدريجيا حسب الاحتياج ملحوظة ان شعرتى ان العجينة تلزق بيديكى فقومى بوضع قليل ن الزيت والدقيق حتى تتماسك العجينة
ممكن تحتاجة اكثر من كوب زيت ويرجع الى حسب نوع الدقيق
بعد عمل العجينة نتركها تخمر مع تغطيتها
الحشو افرمى البصل وضعية على اللحم واللفلفل الاخضر وضعى الملح حسب المزاق وضعى شطة وكمون وفلفل اسود وجميع البهارات التى تحبيها
بعد تخمير العجينة خدى قطعة صغيرة منها وافرديهاجيدا حتى تكوت رقيقة جداا ثم ضعى الحشو ثم افردى قطعة عجينة اخرى وضعيها على العجينة الاولى التى وضعنا عليها الحشو ثم احضرى صنية تكون ممسوحة بالزيت ثم ضعى الحواوشى فيها وضعيها فى الفرن يجب ان يكون الفرن ساخن
حبيتى ملحوظة بعد خروج الحواشى من الفرن يجب وضعة فى طبق وتغطيتة بكيس بلاستيك لمدة 3 دقائق حتى تستمتعى بمزاقة
ان تبقى منكى عجينة ممكن تضعيها فى الثلاجة تحت الفريزر لمدة يومين بالكثير
وممكن ان تحشي العجين بالسجق او الجبن التركى والبسطرمة والزيتون وفى الاخر كلة حسب مزاقك
بازن الله يعجبكم وبجد ح يعجبكم موووووووووووت